JUMJUMJUMJUMJUMJUM

CATEGORY

CLIENT

LOCATION

YEAR

AREA

INTERIOR / RESTAURANT
JUMJUMJUMJUMJUMJUM
SEOUL, KOREA
2021
115.7m² / 35PY

재료의 시작부터 끝까지 고려한 비건 레스토랑 프로젝트입니다.
무분별한 자원 채취로 파괴되어가는 생태계가 이슈되면서 친환경을 내세워 생긴 공간들에 의문을 가지며, '가공의 최소화, 자원 순환 구조'라는 모토를 세워 접근했습니다. 또한, 추후에 이 공간이 철거되더라도 쓰인 재료들이 모두 재사용될 수 있도록 공간을 채우는 대표적 재료로 금속을 선정했습니다. 새로운 금속을 쓰기보다는, 이미 사용되었거나 버려져 무의미해진 것을 찾아 또다른 가치를 부여하고자, 버려진 알루미늄들을 압축해놓은 큐브를 사용했습니다. 이 큐브들을 통해 우리가 세운 모토를 토대로 공간의 정체성을 보여줄 뿐만 아니라, 방문자에게 또다른 메시지를 전달하고자 합니다.

This is a project for a vegan restaurant that that prides itself in giving great care from the selection of ingredients to the finished product.
As the destruction of the environment due to reckless resource extraction became a global issue, spaces created to be "eco-friendly" were also debated. This space was approached with the motto of "keeping processing minimal" and "resource circulation". In addition, metal materials selected to build the place may be reused even if the space is later demolished. Rather than using new metals, a cube of reused or discarded compressed aluminum was repurposed to give it another value. These new cubes reveal the space's identity and the motto, and attempt to convey a certain message to the visitor.

Table and chair by Studio eaea

ⓒ 2018 ATELIER KHJ